| 
			 Pel de gamba's, 
			snijd ze aan de rugkant in en verwijder het darmkanaal; leg de 
			gamba's in een schaal. 
			Vermeng de sojasaus en de gembersiroop met de geperste knoflook, 
			giet dit 
			over de gamba's en laat ze 30 minuten marineren. 
			Verwarm de oven voor op 200ºC. 
			Vet een bakplaat in. 
			Snijd de paksoi in reepjes en blancheer deze kort in kokend water. 
			Snijd de champignons in plakjes en maak de taugé schoon. 
			Laat de bamboescheuten uitlekken. 
			Leg de gamba's met de staartjes omhoog op de bakplaat en laat ze in 
			de oven 
			in 5 minuten gaar worden. 
			Verhit wat olie in een braadpan en bak de champignonplakjes bruin. 
			Voeg de taugé, de uitgelekte bamboescheuten en de uitgelekte paksoi 
			toe en 
			bak deze even mee. 
			Roer er als laatste de oestersaus door en laat de groenten goed warm 
			worden. 
			Schep de groenten met de saus op het bord, stort een rijsttimbaaltje 
			in het 
			midden en leg de gamba's ertegenaan.  
			Toen ik klein was, gingen we op een mooie zondag in de zomer af en 
			toe naar de 
			Noordzee om garnalen te vangen. Thuis werden ze dan in een enorme 
			pan gekookt 
			en zaten we met het hele gezin om de tafel te pellen. 
			Sinds 1990 is het thuis pellen verboden en kun je ook geen rauwe 
			garnalen 
			meer kopen. Meteen na de vangst worden ze aan boord gekookt en 
			daarna op een 
			centrale plaats gepeld en dan pas komen ze op de markt. Gamba's kun 
			je 
			daarentegen nog wel rauw en ongepeld kopen, dus die kun je nog in de 
			schaal 
			bereiden, wat er wel zo mooi uitziet. Let er wel op dat je het 
			donkere 
			darmkanaal dat over de rug loopt, even verwijdert. Je zult er niet 
			ziek van 
			worden, maar echt fris is het niet. 
 
 
 
      
			  |