| 
			 700 g schorseneren 
			zout 
			citroensap 
			peterselie 
			4 stukjes zalmfilet van 175 g 
			4 eetlepels olijfolie 
			versgemalen zwarte peper 
			15 g geraspte jongbelegen kaas  
			Voor de groenepepersaus: 
			2,5 dl slagroom 
			1,5 dl visbouillon 
			2 eetlepels groene peperkorrels 
			versgemalen zwarte peper  | 
		
		
			| 
			 Verwarm de grill voor. 
			Borstel de schorseneren onder water schoon en verwijder de schil met 
			een 
			dunschiller. 
			Snijd ze in stukjes van 5 cm en kook ze in water met zout en 
			citroensap gaar. 
			Zet voor de saus de slagroom op met de visbouillon, voeg de groene 
			peperkorrels toe en laat dit een beetje inkoken. 
			Breng de saus op smaak met zout en gehakte peterselie en bind hem 
			eventueel 
			bij met allesbinder. 
			Verwarm een grillpan, bestrijk hem met olijfolie en ban de 
			zalmfilets hierop 
			mooi bruin. 
			Laat de schorseneren goed uitlekken, leg ze in een ovenschaal, 
			bestrooi ze 
			met zwarte peper en de geraspte kaas en zet de schaal vlak onder het 
			warmte-element in de oven tot de kaas is gesmolten. 
			Serveer met aardappelpuree.  
			Schorseneren worden ook wel Hollandse winterasperges genoemd. Ze 
			zijn vooral 
			verkrijgbaar in de maanden oktober en november. 
			Het zijn lange, vrij dunne wortels en bij het kopen moet je erop 
			letten dat 
			de wortels recht zijn en niet taai en vezelig; als je ze doorbreekt, 
			moet er 
			een melkachtig vocht uit komen. 
			Het is een beetje een vies werkje om ze schoon te maken, maar als je 
			dat voor 
			lief neemt, heb je een bijzonder en erg lekker groentegarnituur. 
 
 
      
			  |