| 
			 Pel de uien en 
			snipper ze fijn. 
			Was de pepers, halveer ze, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en 
			snijd de pepers klein. 
			Doe het gehakt, het ei, het gemberpoeder, de ketjap, 1/4 deel van de 
			ui en de helft van peper in een kom. 
			Pel de knoflook en pers die erboven uit. 
			Knip de selderij erboven fijn. 
			Meng alles goed door elkaar. 
			Rol van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een walnoot. 
			Maak de wortels schoon, was ze en snijd ze in blokjes. 
			Verhit in een braadpan 50 g boter en fruit de rest van de ui en de 
			peper zachtjes 2 minuten. 
			Verkruimel het bouillontablet en de trassie erboven, voeg 6 dl water 
			toe en breng het aan de kook. 
			Voeg de rijst en de zwarte peper toe, leg de wortelblokjes erop en 
			laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. 
			Schep de wortel dan voorzichtig door de rijst en kook het geheel in 
			nog eens 8 minuten zachtjes gaar. 
			Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de 
			gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar. 
			Schep de gehaktballetjes en de garnalen door de rijst en warm ze 2 
			minuten mee. 
			Serveer met atjar tjampoer. 
 
      
			  |