| 
			 Vraag aan uw vishandelaar 
			om de paling schoon te maken. 
			Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten. 
			Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm. 
			Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes. Snijd de 
			stelen 
			van de oesterzwammen. 
			Wentel de stukjes paling door de bloem. 
			Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in. Zodra het 
			visvlees 
			makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar. Giet het 
			citroensap 
			bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen lookteentje, 
			peper 
			en zout. Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de 
			oesterzwammen in. 
			Kruid met peper en zout. 
			Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter. Breng op 
			smaak 
			met peper en zout. Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden 
			en 
			schik er de paling op. Werk af met de gebakken oesterzwammen en 
			serveer 
			met bruin brood. Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, 
			maar 
			ook een gewoon bruin biertje smaakt er uitstekend bij. 
 
 
      
			  |