| 
			 300 gram witvisfilet, in 
			blokjes  
			2 eetlepels rode kerriepasta  
			1 ei  
			2 eetlepels vissaus  
			1 theelepel kristalsuiker  
			2 eetlepels maïzena  
			3 citrusbladen (djeroek poeroet), in smalle reepjes  
			1 eetlepel gehakte verse koriander  
			50 gram sperziebonen, klein gesneden  
			olie voor het bakken  
			mosterdkers, ter garnering  
			Voor de komkommerrelish:  
			4 eetlepels Thaise kokos- of rijstazijn  
			4 eetlepels water  
			50 gram suiker  
			1 bol ingemaakte knoflook, in plakjes  
			1 komkommer, in de lengte in vieren gesneden en dan in plakjes  
			4 sjalotjes, in dunne plakjes  
			1 eetlepel verse gember, fijngehakt  
			rode chilipepers, ontzaad en fijngehakt ter garnering  | 
		
		
			| 
			 Doe voor de relish de 
			azijn in een pan en voeg het water en de suiker toe. Breng al 
			roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.  
			Doe de ingemaakte knoflook in een kom en schep er de komkommer, 
			sjalotjes en gember door. Giet er het afgekoelde azijnmengsel over 
			en garneer met de chilipoeder.  
			Doe de blokjes vis, de kerriepasta en het ei in een keukenmachine en 
			draai tot alles gemengd is. Doe het mengsel in een kom en schep er 
			de rest van de ingrediënten, behalve de olie en mosterdkers, door.
			 
			Vorm van het vismengsel met vochtige handen koekjes van circa 5 
			centimeter doorsnee en 5 millimeter dik.  
			Verhit de olie in een wok en bak er de koekjes in porties 4 tot 5 
			minuten in. Laat op keukenpapier uitlekken. Garneer met de 
			mosterdkers en geef er de relish bij. 
 
      
			  |