![]()
| 
	 
			  | 
		
	
| 
			 Recept 24... Vis Lasagne.  | 
		
| 
			 Ingrediënten voor 4 personen:  | 
		
| 
			 500 g 
			victoriabaars / roodbaars filet, Filet: Een dun uitgesneden reepje 
			vis, vlees of gevogelte. Mals stuk vlees zonder been, zoals 
			kipfilet, varkensfilet (haasje)   | 
		
| 
			 Bereiding:  | 
		
| 
			 Leg de beide 
			soorten vis op een plank en zout ze licht en strooi er vers gemalen 
			peper over. Neem de ovenschaal en leg op de bodem een laag lasagne 
			vellen, hierop de zalm. Zalm: Een grote, tot 1,5 meter lange 
			zilverachtige trekvis die wel 6 - 8 kg kan wegen. Van mei - juli 
			wordt de zomerzalm, een mindere kwaliteit gevangen. Mannetjes zalmen 
			met mooi roze vlees tussen de 5 - 10 kg. zijn het beste. stukken. 
			Weer een laag lasagne vellen. verdeel hierop de plakjes schinken 
			samen met de courgette schijven en de basilicumblaadjes. Giet 
			hierover een laagje bechamelsaus. Dan weer een laag lasagne vellen 
			met hier op de stukken baars. Baars: Een roofvis die zich voedt met 
			andere vissen. Leeft in beken en meren van verschillende 
			temperaturen. De vis heeft wit, stevig vlees met een goede smaak,  
			dek af met lasagne vellen. Hierop de preiringen, de blokjes paprika 
			en de knoflook. Daarop een flinke laag bechamel saus en strooi als 
			laatste de kaas er over. 
 
  | 
		
	
	![]()