| 
			 2 stukken 
			gefileerde zalm van circa 120 g per stuk 
			1 glas witte wijn 
			2 laurierblaadjes 
			1 takje verse tijm of 0.5 theel. gedroogde tijm 
			zout en versgemalen peper 
			250 g dunne sperzieboontjes of haricots verts 
			3 eieren 
			0.5 komkommer 
			2 vleestomaten 
			12 zwarte olijven zonder pit 
			4 eetl. mayonaise 
			2 eetl. fijngehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, 
			dille en dragon); vers of diepvries 
			1 eetl. citroensap 
			3 eetl. olijfolie 
			1 eetl. pesto (uit een potje) 
			1 blikje anjovisfilets 
			blaadjes sla  | 
		
		
			| 
			 Voorbereiden: 
			Controleer de zalm op graatjes. Breng de wijn met de laurier, de 
			tijm en wat zout en peper in een steelpannetje aan de kook en laat 
			op laag vuur 10 minuten trekken. Leg de zalm in de pan en voeg 
			zoveel heet water toe dat de zalm net onder staat. Breng aan de 
			kook, laat een paar minuten zachtjes koken, neem de pan van het vuur 
			en laat de zalm afgedekt in het pocheervocht afkoelen. Neem de zalm 
			uit de pan en breek voorzichtig in niet te kleine stukken. Kook de 
			afgehaalde boontjes in ruim water met zout beetgaar, giet ze af, 
			laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Kook de 
			eieren in 8 minuten bijna hard, laat ze onder de koude kraan 
			schrikken en pel ze. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de 
			zaadjes met een lepel en snijd de komkommerhelften in niet te dunne 
			plakjes. Snijd de ontvelde tomatenkwarten zonder de zaadjes in 
			reepjes. Snijd de olijven in plakjes. Doe de mayonaise in een kom en 
			roer er de kruiden door. Maak een vinaigrette van citroensap, 
			olijfolie, pesto en wat zout en peper. Laat de ansjovisfiletjes 
			uitlekken. 
			Bereiden: 
			Schep de boontjes, de komkommer, de tomaat en de olijven met de 
			vinaigrette door elkaar. Bekleed een schaal met blaadjes sla. Schep 
			er de groentesalade op. Verdeel er de zalm, de in parten gesneden 
			eieren en de ansjovisfiletjes over en geef de kruidenmayonaise 
			apart. Lekker met knapperig stokbrood. 
			Tips: 
			In deze Salade Niçoise is de bekende tonijn uit blik vervangen door 
			verse zalm. Dat maakt de salade extra lekker en luxe. 
 
 
      
			  |