| 
			 Dit gerecht is snel en 
			eenvoudig te bereiden. De pasta wordt gecombineerd met gekookte 
			mosselen, gesauteerde prei en een saus van het kookvocht. De 
			fijngesneden ham verrijkt de smaak en is bovendien een 
			aantrekkelijke garnering. 
			1,7 l verse mosselen met schelp 
			1 sjalotje, gehakt 
			125 ml witte wijn 
			2 stengels prei 
			75 ml slagroom 
			zout en versgemalen zwarte peper 
			450 g fusilli 
			1 eetlepel olijfolie 
			15 g boter 
			2 plakjes ham, gehakt of fijngesneden 
			gehakt vers bieslook voor de garnering  | 
		
		
			| 
			 Maak de mosselen schoon, 
			verwijder de baarden. Spoel de mosselen meerdere malen. 
			Kook de mosselen en het sjalotje 5 minuten in de wijn. Houd het 
			deksel op de pan. 
			Laat de mosselen afkoelen en verwijder ze uit de schelp. Gooi de 
			gesloten schelpen weg. Bewaar het kookvocht en zet het apart. 
			Snijd de prei in vieren. Was de prei en laat hem uitlekken. Snijd 
			hem in fijne stukken. Kook de prei, room, peper en het zout 10 
			minuten. Roer het mengsel af en toe. Zet het apart. 
			Kook de fusilli 5-6 minuten. in kokend water met olijfolie. Giet de 
			pasta af en spoel hem onder koud water af. Laat de fusilli uitlekken 
			en zet hem apart. 
			Giet het kookvocht van de mosselen door een fijne zeef. Bewaar ca. 
			125 ml. 
			Voeg de mosselen en het kookvocht toe aan het preimengsel. Kook het 
			geheel al roerend 4 minuten. 
			Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de ham en de pasta toe. 
			Verwarm het mengsel langzaam en breng het geheel op smaak met peper 
			en zout. 
			Voeg de room, prei en de mosselsaus toe als de pasta warm is. Roer 
			alles goed. 
			Serveer de pasta direct met gehakt bieslook. 
			Serveersuggestie: 
			Serveer er een gemengde salade bij. 
			Variaties: 
			Vervang de prei door uien. 
			Gebruik eens gerookte ham. 
 
      
			  |