Recept 28,
Macaroni met
spek á la Ed uit de oven. |
Ingrediënten voor 4
personen: |
250 g mager spek
(blokjes), 200 g macaroni (elleboog), 75 g geraspte belegen kaas,
200 g doperwten uit blik, boter
Ingrediënten voor de saus:
20 g roomboter, 20 g bloem, 1 eierdooier, 1 theel. citroensap, 2 dl.
melk, zout, fijngesneden peterselie, peper |
Bereiding: |
De macaroni koken met wat
zout in 8 á 10 min. en laten uitlekken. de spekjes met wat boter in
een koekenpan lekker bruin bakken, en van het vuur halen, om later
weer te gebruiken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 200ºC,
beboter een ovenschaal en doe de macaroni met de spekjes in de
schaal, ook kunnen de doperwten erbij (zonder het nat). Strooi de
kaas er over en laat de schotel in ± 20 min. goudgeel en warm
worden.
De saus maken:
De roomboter smelten op een laag vuur, bloem erbij doen, goed
blijven roeren en scheutje voor scheutje de melk erdoor doen. Even
laten door koken. Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en
wat peterselie. Goed roeren. De saus vermengen met de geklopte
eierdooier, die met wat saus is voorverwarmd. Ondertussen is de
ovenschotel klaar en kan het gerecht uit de oven op tafel. De
macaroni op de borden doen, en daar over de saus serveren.
|
|