Recept 16,
Spaghetti met
spinazie en kip á la Ed uit de oven. |
Ingrediënten voor 4
personen: |
Spaghetti, (300 gram) 1
ui , 1 pot spinazie, (400 gram) 1 zakje Macaroni en spaghetti mix
van Honig , 400 gram kipfilet, zout, peper , 1 klein doosje knoflook
boursin, margarine, jonge kaas |
Bereiding: |
Maak de spaghetti klein
en kook deze apart gaar in 10 min. Ondertussen de ui klein gesneden
met wat margarine in een hapjespan fruiten. De kipfilet in blokjes
snijden en wat kruiden met zout en peper, en bruin en gaar meebakken
bij de ui. Het zakje spaghetti mix met 200 ml koud water 5 min
zachtjes mee laten pruttelen. De spinazie uit laten lekken in een
vergiet. (niet koken of warm maken) De ovenschotel invetten met
margarine. Als de spaghetti gaar is deze afgieten, en als eerste de
helft van de spaghetti in de ovenschaal doen. Daar bovenop de helft
van het kip prutje, dan de helft van de spinazie, en dan de helft
van de boursin. Dit alles nog een keer herhalen, als laatste de kaas
geraspt er overheen strooien. In een voorverwarmde oven (200ºC)
ongeveer 20 á 25 min. opwarmen en dan op tafel. Laat de kaas lekker
bruin worden. Tip: ook erg lekker met mix voor Pesto Tomatensaus
i.p.v. de Macaroni en spaghetti mix.
|
|