Recept 15,
Spaghetti met
spinazie á la Ed uit de oven. |
Ingrediënten voor 4
personen: |
Spaghetti, (300 gram) 1
ui , 1 pot spinazie, (400 gram) 1 zakje Macaroni en spaghetti mix
van Honig , 500 gram gehakt, zout, peper , 1 klein doosje knoflook
boursin, margarine, jonge kaas |
Bereiding: |
Maak de spaghetti klein
en kook deze apart gaar in 10 min. Ondertussen de ui klein gesneden
met wat margarine in een hapjespan fruiten. De gehakt kruiden met
zout en peper, en lekker rul meebakken bij de ui. Het zakje
spaghetti mix met 200 ml koud water 5 min zachtjes mee laten
pruttelen. De spinazie uit laten lekken in een vergiet. (niet koken
of warm maken) De ovenschotel invetten met margarine. Als de
spaghetti gaar is deze afgieten, en als eerste de helft van de
spaghetti in de ovenschaal doen. Daar bovenop de helft van het
gehakt prutje, dan de helft van de spinazie, en dan de helft van de
boursin. Dit alles nog een keer herhalen, als laatste de kaas
geraspt er overheen strooien. In een voorverwarmde oven (200°C)
ongeveer 20 á 25 min. opwarmen en dan op tafel. Laat de kaas lekker
bruin worden. Tip: ook erg lekker met mix voor Pesto Tomatensaus
i.p.v. de Macaroni en spaghetti mix.
|
|