4 eieren, 2 hele
kippenpoten, 1½ dl olijfolie, 4 eetl. gehakte peterselie, 2 teentjes
knoflook, 1 citroen, 1 sjalotje, 1 zakje slamelange, ½ theel.
suiker, peper, zout |
Verwarm de oven
voor op 180ºC. Leg de hele kippenpoten op een plank. Bestrooi deze
met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Laat de kip in de
oven 45 min. garen. Kook ondertussen de eieren 6 min. lang en houd
ze daarna direct onder de koude kraan. Pel da de eieren en laat deze
volledig in ruim koud water afkoelen. Snijd daarna in partjes. Rasp
de schil van de citroen en knijp het sap uit in een bakje. Meng het
sap van de citroen met een halve dl olijfolie en de suiker goed door
elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de kip uit de oven
en laat deze afkoelen. Als de kip voldoende is afgekoeld kunt u
voorzichtig het vel eraf halen. Pluk vervolgens het kippenvlees van
de botten af. Meng de dressing samen met het kippenvlees en voeg
naar smaak peper en zout toe. Bak het vel van de kip, in een grote
hoeveelheid olie, in een pan op een laag vuur krokant. Verdeel de
slamelange over de borden en leg daaroverheen de kip en partjes ei.
Garneer de salade met de krokant gefrituurde huid van de kip en
sprenkel de salsa eroverheen. 
|