Recept 44
Zeeuwse sla ą la Ed's schoonmoeder |
Ingrediėnten voor 4
personen: |
1 krop sla, 250 g stukjes
vet spek, 750-1000 g aardappelen, 8 eieren, wat azijn, boter om in
te bakken |
Bereiding: |
Schil de aardappelen, was
ze en kook ze gaar in ± 20 min. Was ondertussen de sla goed, droog
ze en maak er kleine stukjes van en doe deze even in een grote kom.
Bak de spekjes in wat boter tot ze lekker gaar en bruin zijn. Doe
wat extra boter erbij voor de boterjus. Haal de spekjes eruit en
giet in de koekenpan een scheutje azijn bij de boterjus voor een wat
zure smaak (naar smaak, een beetje of wat meer). Kook ondertussen de
eieren hard in ± 8 min. Giet de aardappelen af als deze gaar zijn.
Doe deze op drie aardappelen na klein gemaakt in een opdienschaal.
Doe de sla eroverheen. Daarover de overgebleven drie aardappelen
geprakt verdelen, de spekjes, de boter met azijn er overgieten en
daar op de acht eieren ontdaan van de schil en in de helft gesneden.
Opdienen op diepe borden. Ieder 4 halve eieren. Op de borden naar
behoefte nog wat overgebleven boterjus erover (naar eigen smaak).
Erg lekker deze Zeeuwse sla į la Ed's schoonmoeder. 
|
|