Snijd de bosuitjes in
ringetjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verwarm de
teentjes knoflook met schil in een steelpan in 50 ml olijfolie tot
ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes gaar. Meng het
sinaasappelsap met mosterd, honing en zout in een steelpan tot een
dressing en kook het geheel tot de helft in. Pel de teentjes
knoflook. Meng de knoflook met knoflookolie, 50 ml olijfolie,
ingekookte sap, mosterd, honing en zout tot een dressing. Meng de
krieltjes met bosuitjes door de dressing. Verhit de rest van de
olijfolie in een braadpan. Bestrooi de rosbief met zout en bak hem
rondom bruin. Laat de rosbief op laag vuur in 15 minuten rosé
pruttelen. Neem het vlees uit de pan en laat het even onder
alu-folie rusten. Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep de
krieltjes op de sla. Snijd de rosbief in plakken en verdeel ze over
het gerecht.
 |