| 1 kg lamsstoofvlees1/2 dl olijfolie
 350 g in blokjes gesneden uien
 2 fijngesneden teentjes knoflook
 2 theelepels kurkuma
 1/4 theelepel nootmuskaat
 1/4 theelepel gemalen kardemom
 1 theelepel scherpe paprikapoeder (of naar smaak meer)
 1/2 theelepel kaneel
 1 literblik gepelde tomaten, uitgelekt en in stukjes gesneden
 21/2 dl kalfs- of runderfond
 150 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt
 1/8 liter yoghurt
 1 eetlepel geraspte citroenschil
 zout
 50 g geroosterde pijnboompitten (± 3 minuten in een op 180șC 
			voorverwarmde oven)
 | 
		
			| Verhit de olie in een 
			ovenvaste braadpan en schroei het vlees daarin dicht.Voeg de uien toe en fruit ze 2 minuten mee.
 Voeg dan de knoflook toe en fruit die 1 minuut mee.
 Doe er de kurkuma, nootmuskaat, kardemom, paprikapoeder en kaneel 
			bij en fruit het mengsel nog 1-2 minuten (laat de uien en de 
			knoflook niet verbranden).
 Voeg de tomaten en de kalfsfond toe en roer goed door.
 Dek de pan af en bak het gerecht ± 1 uur in een op 180șC 
			voorverwarmde oven gaar.
 Neem de schaal uit de oven, voeg de spinazie toe en roer tot de 
			groente helemaal is opgenomen.
 Laat het gerecht wat afkoelen, voeg dan de yoghurt, de citroenrasp 
			en naar smaak zout toe en strooi er de pijnboompitten over.
 Geef er pilav bij.
 
			  
	 
 |