| Was de rijst 
			verschillende keren tot het water min of meer helder wordt.Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het
 volume aan water. Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten 
			koken
 zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt. Zet de pan 
			van
 het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen. Laat nog 
			20
 minuten verder stomen. Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes 
			en
 laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van 
			sherry,sojasaus
 en zetmeel. Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje 
			met
 lauw water en maak de wortel en de paprika schoon. Snijd beide in 
			even
 grote stukjes. Laat de bamboescheuten uitlekken, schil de gember, 
			snijd hem
 in plakjes en dan in fijne julienne. Verwarm een pan met dikke bodem 
			of
 een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten
 onder voortdurend roeren. Schep het vlees met een schuimspaan uit de 
			pan
 en laat het uitlekken. Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de 
			resterende
 olie,voeg de oestersaus, de bouillon en het vlees toe en laat alles 
			nog
 gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen. Opdienen met
 gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes.
 
 
			 
 |