| Per familie 
			varieert het hoeveel ingrediënten er in een curry gaan. De curry van 
			deze familie bevat maar liefst 15 zaken, terwijl er ook zijn die 
			eenvoudiger zijn en er maar 8 verschillende specerijen instoppen.½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder 
			olie)
 ½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
 1 eeetlepel citroengraswortel.
 1 eetlepel galanga
 1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
 2 eetlepels sjalotjes
 6 tenen knoflook met de schil eraf
 een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
 een stuk gember van zo’n 6 centimeter
 5 bladeren zoete basilicum
 1 tot 2 rode chili pepers
 10-15 groene chili pepers
 1 theelepel zout
 1 theelepel garnalenpasta
 
			Wie voor vegetariër is, ziet de 
			curry er iets anders uit.Recept voor groene vegetarische curry pasta – Nam Prik Gaeng 
			Kieow Wan:
 ½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder 
			olie)
 ½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
 1 eeetlepel citroengraswortel.
 1 eetlepel galanga
 1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
 2 eetlepels sjalotjes
 6 tenen knoflook met de schil eraf
 een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
 een stuk gember van zo’n 6 centimeter
 5 bladeren zoete basilicum
 1 tot 2 rode chili pepers
 10-15 groene chili pepers
 1 theelepel zout
 | 
		
			| Stamp in beide 
			gevallen in een vijzel alle ingrediënten fijn. Doe dit zo dat er een 
			pasta ontstaat en niet meer te onderscheiden is welk ingrediënt wat 
			is. Wie liever een rode curry pasta maakt, kan de groene chili 
			pepers vervangen door rode exemplaren. Wie niet van heel heet eten 
			houdt, kan ook grotere pepers nemen. Die zijn veel minder heet dan 
			de kleinere exemplaren.
 Deze pasta is voldoende voor 2 maaltijden voor 2 personen. De pasta 
			kan een week in de koelkast worden bewaard of 3 tot 12 maanden in de 
			diepvriezer. Ze kunnen dan het best ingevroren worden in 
			ijsblokjesvormen.
 
 |