
![]()
![]()
 
 
Kerst toetje recept 12
| 
			 Abrikozen, aalbessen en vanille-ijs  | 
		
| 
			 Ingrediënten voor 6 personen:  | 
		
| 
			 1 kg verse abrikozen  | 
		
| 
			 Bereiding:  | 
		
| 
			 Halveer de abrikozen en 
			verwijder de pitten. Breng in een steelpannetje de wijn, het 
			citroensap, de citroenschil en de suiker aan de kook en laat al 
			roerend koken tot de suiker gesmolten is. Doe de abrikozen in een 
			passende pan en giet er de kokende suikerstroop over. Breng aan de 
			kook, draai het vuur laag en laat de abrikozen af en toe voorzichtig 
			omscheppend circa 10 minuten pocheren. Neem van het vuur en laat de 
			abrikozen in het pocheervocht afkoelen. Schep ze uit de pan. Kook 
			het pocheervocht op hoog vuur in tot er circa 1 dl over is. Ris de 
			gewassen bessen van de steeltjes en schep ze door de ingekookte 
			siroop. Laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
			  | 
		
	
  
	
  
	
	    
	![]()
Fijne feestdagen en eet lekker !

    ![]()