
![]()
![]()
 
 
Kerst toetje recept 10
| 
			 Witte chocolademousse  | 
		
| 
			 Ingrediënten voor 4 personen:  | 
		
| 
			 VOOR DE TAARTVERSIERING: 
			Voor de witte chocolademousse: 225 g witte chocolade; 4 blaadjes 
			witte gelatine; 6 dl slagroom. VOOR DE BRUINE GLAZUURLAAG: 4 
			eetlepels slagroom; 1 theelepel honing; 30 g bittere chocolade, in 
			kleine stukjes. VOOR DE RODE VRUCHTENSAUS: 500 g frambozen of 
			aardbeien; sap van een halve citroen; ca. 50 g poedersuiker  | 
		
| 
			 Bereiding:  | 
		
| 
			 MOUSSE: Witte chocolade 
			in ca. 7 minuten op ontdooistand in de magnetron laten smelten (of 
			au bain marie). Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten 
			weken. 1 dl slagroom verwarmen en van het vuur af de uitgeknepen 
			gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door de gesmolten 
			chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl 
			slagroom stijfkloppen en door het chocolademengsel spatelen. Mousse 
			in de met bakpapier belegde vorm scheppen en in de koelkast minstens 
			3 uur laten opstijven. BRUINE CHOCOLADE GLAZUUR: Slagroom met honing 
			verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. 
			Chocolade onder roeren laten smelten of 50 sec. op ontdooistand in 
			de magnetron zetten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte 
			chocolade mousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur 
			zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt. Mousse in de 
			koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven. RODE VRUCHTENSAUS: 
			Frambozen of aardbeien pureren (eventueel zeven). Vruchtenpuree op 
			smaak brengen met citroensap en poedersuiker.  | 
		
	
  
	
  
	
	    
	![]()
Fijne feestdagen en eet lekker !

    ![]()