| 1 verse kalkoen van ± 2 
			kg 150 g ontbijtspek
 100 g bakboter
 peper en zout
 keukentouw
 Voor de vulling:
 300 g (gemengd) gehakt
 250 g parijse champignons
 2 sneetjes wit brood
 1 ei
 1 dl (slag)room
 1 ui, fijngesnipperd
 1 teen knoflook
 40 g boter
 10 takjes selderij, fijn gesneden
 10 takjes verse peterselie, fijn gesnipperd
 nootmuskaat
 peper en zout
 | 
		
			| Dit is de vulling voor de 
			kalkoen:Maak de champignons proper en hak ze grof. Verkruimel het brood. 
			Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 
			gedurende 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg vervolgens 
			de champignons toe en laat deze ongeveer gedurende 3 minuten 
			meebakken. Verhit in een pan de rest van de boter en bak hierin het 
			gehakt rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg peper, 
			zout en wat nootmuskaat naar eiegen smaak toe. Schep het gehakt in 
			een kom en laat afkoelen. Klop in een kommetje het ei los samen met 
			de room en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel.
 Bereiding kalkoen:
 Verwijder de zakjes en ingewanden uit de buikholte van de kalkoen en 
			bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met wat zout en peper. 
			Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen terug dicht met 
			het keukentouw. laat intussen de oven voorverwarmen op 200ºC. Smelt 
			de boter in een pannetje en giet een beetje boter in een braadslede. 
			Plaats de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek. Schenk de rest 
			van de boter over het vlees en braad de kalkoen ongeveer gedurende 
			90 minuten in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen regelmatig 
			met wat braadvet. Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in 
			nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar (hij is gaar als u een 
			poot gemakkelijk heen en weer kunt bewegen). Neem de kalkoen uit de 
			oven, leg hem op een schaal en snijd hem aan tafel aan.
 
 
  |