| 600 gram ossenhaas (stuk 
			van gelijke dikte)25 gram boter of vloeibaar bakproduct
 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
 4 sjalotjes, gesnipperd
 250 gram champignons, schoongeveegd en fijngehakt
 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en fijngehakt
 2 theelepel verse tijm of 1 theel. gedroogd
 100 gram rauwe ham, in plakjes
 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
 1 ei, gesplitst in eidooier en eiwit
 1 eetlepel melk (Melkan)
 evt. uitsteekvormen
 braadslede
 aluminiumfolie
 | 
		
			| Voorbereiden:Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout 
			en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan 
			alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit 
			de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en 
			peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel 
			uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en 
			het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het 
			overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg 
			ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de 
			koelkast.
 Bereiden:
 Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat 
			het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. 
			Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef 
			Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca. 
			40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 
			minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
 
 |