| Snijd de witte velkant 
			van de eendenborsten diagonaal in tot op het vlees zodat een 
			ruitpatroon ontstaat. Laat de eend buiten de koelkast op 
			kamertemperatuur komen (10-15 min.) Maak de spruitjes en 
			cantharellen schoon. Pers 1 grapefruit uit. Schil de andere en 
			verdeel het vruchtvlees in partjes. Snijd ze doormidden.Schil de pastinaken en aardappelen. Zet ze op in koud water en breng 
			het water aan de kook. Verkruimel de bouillontablet erboven, 
			omroeren en de aardappelen en pastinaak met het deksel op de pan in 
			ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten, fijnstampen en de olijfolie en 
			peper en zout naar smaak erdoor kloppen.
 Kook de spruitjes in ruim water in 5-10 min gaar (afhankelijk van de 
			grootte van de spruitjes en de gewenste gaarheid). Afgieten.
 Bestrooi de eendenborsten met wat zout. Verhit een pan en leg de 
			eendenborsten met het vel naar beneden in de pan. Bak ze ca. 15 min. 
			(afhankelijk van de dikte) en keer ze geregeld. Bestrooi ze met wat 
			peper. Leg ze op een snijplank, laat ze 10 min. rusten onder 
			aluminiumfolie en een dikke doek.
 Giet de helft van het bakvet uit de pan. Bak de cantharellen in de 
			rest gedurende 2 min. Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 min mee. 
			Voeg naar smaak zout en peper toe.
 Vul het grapefruitsap met water aan tot 250 ml. Bereid de saus 
			hiermee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1-2 tl honing 
			toe en schep de stukjes grapefruit erdoor.
 Snijd de eend in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op 4 hete 
			borden. Schep de puree en de spruitjes met cantharellen erbij. Schep 
			de saus over de eend.
 Serveer tips:
 Planningstip: De puree kan je van tevoren maken, zodat je deze 
			alleen nog hoeft op te warmen. Ook de spruitjes kan je vast koken. 
			De eend kan je 10 min. voorbakken, en hoeft dan alleen nog maar te 
			worden afgebakken.
 Variaties:
 Dit recept kan je ook prima maken met struisvogelbiefstuk. Gebruik 
			dan vloeibare margarine om te bakken. De grapefruits kan je 
			vervangen door 3 sinaasappels: 1½ uitpersen en 1½ in partjes 
			verdelen.
 
 |