


 Kerstrecept 37
 
Kerstrecept 37
| Kalfsoester met tomaten-olijvensaus | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 2 sjalotjes of 1 ui,1 citroen, 2 eetl. olijfolie,1 theel. paprikapoeder, ½ I blik tomatenblokjes op sap, 100 ml gevogeltefond of kippenbouillon, 100 g groene olijven met piment, 4 kalfsoesters (van ca. 150 g per stuk), versgemalen peper en zout, 3 eetl. gehakte peterselie | 
| Bereiding: | 
| Pel de sjalotjes en 
			snipper ze. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht. 
			Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes met paprikapoeder. Voeg 
			de tomaten blokjes met sap, citroenrasp en sap en de gevogeltefond 
			toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken. Halveer de olijven en 
			voeg ze na het inkoken toe. Bestrooi de kalfsoesters met peper. Bak 
			het vlees in ca. 5-6 minuten goudbruin. Reken voor iedere kant ca. 
			2-3 minuten zodat het vlees mooi rosé blijft. Voeg zout naar smaak 
			toe. Serveer de oesters, eventueel in reepjes gesneden, met de 
			tomatenolijvensaus. Bestrooi de saus met peterselie. 
 | 
	 
   
	 
 
	 
  
	 
  
	
	    
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    