


 Kerstrecept 29
 
Kerstrecept 29
| Groenten *koulibiac | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 250 g rijst | 
| Bereiding: | 
| Kook de rijst gaar. Snijd 
			de aubergine en de courgettes in plakken van circa 1 cm dik, 
			bestrijk ze met olie en rooster ze onder de voorverwarmde ovengrill 
			tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Halveer de tomaatjes en 
			snipper de ui grof. Verhit een paar lepels olijfolie in een lage pan 
			met een dikke bodem en bak de tomaatjes en de rode ui op hoog vuur 
			tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Snijd de 
			uitgelekte mozarella in plakken. Roer de 4 eetlepels olijfolie, de 
			balsamico-azijn, de pesto en de tabasco door elkaar. Vet een ronde 
			of rechthoekige ovenschaal van circa 8 cm hoog in met wat olie. Leg 
			de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die 
			rondom 4 cm groter is dan de schaal. Steek sterretjes of andere 
			kerstfiguurtjes uit de deegafsnijdsels. Schep eenderde van de rijst 
			in de schaal. Verdeel daarover de aubergineplakken en bestrijk ze 
			dun met het pestomengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en beleg 
			met de courgette, die met het resterende pestomengsel wordt 
			bestreken. Dan komt de helft van de overgebleven rijst en daarop het 
			tomatenmengsel en de plakjes mozarella. Dan de resterende rijst. Dek 
			de schaal af met het overhangende bladerdeegdeksel en plak er de 
			garnering op. Snijd een gaatje in het midden uit het deeg om de 
			stoom te laten ontsnappen. Zet de schaal tot verder gebruik in de 
			koelkast.  
 | 
	 
   
	 
 
	 
  
	 
  
	
	    
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    