
 

 Kerstrecept 27
 
Kerstrecept 27
| Chocoladeterrine met sinaasappel | 
| Ingrediënten voor 6 personen: | 
| 10 bitterkoekjes of 
			Italiaanse | 
| Bereiding: | 
| Snijd de bitterkoekjes in 
			kleine stukjes. Besprenkel ze met 2,5 eetl. sinaasappellikeur. Breek 
			de chocolade in een steelpan die in kokend water hangt (au bain 
			marie) en smelt deze al roerend. Roer de gesmolten chocolade door de 
			mascarpone. Meng de bitterkoekjes met likeur erdoor. Schep de massa 
			in een kleine cakevorm. Strijk de bovenkant plat en laat de terrine 
			in de koelkast 2 uur opstijven. Boen de schil van 1 sinaasappel 
			onder heet water schoon. Trek met de zesteur (citroentrekker) 
			sliertjes van de schil of snijd de schil met een scherp mesje in 
			flinterdunne reepjes en leg deze in ijskoud water. Pers de 
			sinaasappel uit en schil de andere dik tot op het vruchtvlees. Snijd 
			de partjes los uit de vliesjes en vang het sap op. Verwarm het sap 
			met de suiker en de rest van de likeur en laat zachtjes 1 minuut 
			koken. Roer de schilletjes erdoor. (Bewaar een beetje voor 
			garnering). | 
	 
   
	 
 
	 
  
	 
  
	
	    
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    