


 Kerstrecept 26
 
Kerstrecept 26
| Gekarameliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 1 kg vastkokende aardappelen, zout, 3 eetlepels olijfolie traditioneel, 2 eetlepels rozemarijnblaadjes, 40 g boter, 1 kg schoongemaakte kleine spruitjes, 1½ eetlepel suiker, 2 theelepels bouillonpoeder, 4 kalkoenhaasjes à ± 100 g | 
| Bereiding: | 
| Snijd de schoongeboende 
			aardappelen in parten en kook ze 10 minuten in water met zout. Giet 
			ze af en laat ze uitdampen. Schep 2 eetlepels van de olie en de 
			rozemarijn erdoor en verdeel de aardappelpartjes over een met een 
			bakmatje beklede braadslede. Rooster de aardappelparten in een 
			voorverwarmde oven (225ºC.) in ± 20 minuten bruin en gaar. Schep ze 
			tussentijds tweemaal om. Smelt 25 g van de boter in een ruime pan 
			met dikke bodem. Schep de schoongemaakte spruitjes en de suiker 
			erdoor en laat alles op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes 
			pruttelen. Voeg 1 dl water en de bouillonpoeder toe en breng alles 
			aan de kook. Kook de groenten op een laag vuur in ± 10 minuten 
			beetgaar. Schep de spruitjes regelmatig om. Verhit gelijktijdig 1 
			eetlepel olie met 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en 
			bak de met peper en zout bestrooide kalkoenhaasjes aan beide kanten 
			bruin en in ± 8 minuten gaar. Neem de deksel van de pan met 
			spruitjes en laat het vocht inkoken. Serveer de spruitjes met de 
			kalkoen en de geroosterde aardappelen.  
 | 
	 
   
	 
 
	 
  
	 
  
	
	    
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    