| Bestrooi de filets met 
			zout en peper. Spoel de zuurkool af en snijd klein. Roer een 
			scheutje water door de maïzena.Verhit de boter in een braadpan of hapjespan en braad de 
			parelhoenfilets rondom aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de 
			kook. Temper de hittebron en stoof de filets langzaam in een 
			gesloten pan op een lage hittebron in circa 30 minuten gaar. Bak in 
			een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bak in 
			het achtergebleven vet de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. 
			Voeg de druiven toe. Kook de zuurkool in een bodempje water gaar. 
			Giet de zuurkool af en meng met de spekjes, champignons en druiven. 
			Schep de parelhoenfilets uit de pan en bind het braadvocht met de 
			maïzena. Verdeel de filets en zuurkool over de borden. Schep wat 
			saus op de filets.
 Variatie:
 Vervang de parelhoenfilets door kalkoenfilets.
 
			 |