


 Kerstrecept 11
 
Kerstrecept 11
| Feestelijke varkenshaasje Wellingtone | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 4 niet te grote varkenshaasjes, 3 eetl. culinesse (Blue band), 2 eetl. jus naturel, 2 eetl. tomatenketchup, 8 plakjes bladerdeeg, 4 fijngesneden sjalotjes, 4 plakken achterham in kleine blokjes gesneden, 6 fijngehakte champignons, 2 eetl. verse gehakte peterselie, 2 eetl. medium sherry, 6 eetl. slagroom, 1 losgeklopt ei, peper en zout | 
| Bereiding: | 
| Kruid de varkenshaasjes 
			met peper en zout en bak ze in 1 eetlepel culinesse goudbruin en 
			gaar. Haal het vlees uit de pan en blus de braadjus af met 2 
			eetlepels tomatenketchup en een scheutje water. Laat de jus even 
			inkoken en bewaar deze tot later gebruik. Bak vervolgens de 
			sjalotjes, hamblokjes en gehakte champignons in de rest van de 
			culinesse. Blus het geheel af met sherry en room. Voeg vervolgens de 
			peterselie toe en laat het geheel even inkoken. Breng de saus op 
			smaak met peper en zout en laat deze afkoelen. Leg in de tussentijd 
			4 x 2 bladerdeegplakjes in de lengte met de uiteinden op elkaar en 
			druk de naden goed aan. Leg hierop de varkenshaasjes. Bestrijk deze 
			met het afgekoelde ham-champignonmengsel. Rol de varkenshaasjes 
			daarna voorzichtig in de lap bladerdeeg. Vouw de zijkanten dicht en 
			plaats het vlees met de naad naar onder op een met vetvrij papier 
			beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk het 
			bladerdeeg met losgeklopt ei en bak de pakketjes in ca. 20 minuten 
			goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of het niet te hard gaat. 
			temper zonodig de oventemperatuur. Verwarm ondertussen de jus 
			naturel met 2 eetlepels water. Haal de varkenshaaspakketjes uit de 
			oven, plaats deze op voorverwarmde borden en giet de jus rondom. 
			 | 
	    
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    