| 1,6 kg ontbeende 
			varkenslende4 kleine uien, in vieren (of 2 grote uien, in 8 partjes)
 1 liter appelsap, bij voorkeur zelf geperst
 100 g Maldon zout of 50 g tafelzout
 de stelen van een grote bos peterselie (desgewenst)
 de teentjes van 1 bol knoflook, gekneusd, maar niet gepeld
 250 ml ciderazijn
 80 ml ahornsiroop
 4 theelepels knoflookolie
 1 theelepel kardamompitjes
 1 theelepel karwijzaad
 | 
		
			| Voorbereiden:Leg het ontbeende, opgerolde stuk varkensvlees in een pan of 
			stoofpot met deksel.
 Voeg er 1 liter water en de rest van de ingredienten behalve de 
			knoflookolie aan toe, leg het deksel op de pan of stoofpot en zet 
			hem minstens 24 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast of op een 
			koele plek.
 Bereiden:
 Verhit de oven een halfuur voordat het varkensvlees erin moet tot 
			200°C of gasovenstand 6.
 Haal het vlees uit het pekelvocht en leg het op een rooster in de 
			gootsteen, zodat het vocht kan uitlekken en het vlees wat op 
			temperatuur komt. Leg het vlees in een braadslee, giet er de 
			knoflookolie over en braad het 1½ uur. Leg het op een snijplank. 
			(Een vleesthermometer die je erin prikt moet 75°C aangeven, dan is 
			het vlees gaar.)
 Snijd het vlees in dunne plakken - het mooie van het quasi-pekelen 
			is dat zelfs een onhandige voorsnijder als ik dat kan doen - dan heb 
			je zeker genoeg voor 8 mensen.
 
			  |