


 Kerstrecept 04
 
Kerstrecept 04
| Kalkoen (gevuld) (per persoon ca. 300 g rekenen) | 
| Ingrediënten voor 6-? personen: | 
| 1 kalkoen (panklaar) van 2-10 kg, zout, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen, ongeveer ¾ kg tamme kastanjes of 1½ kg Bellefleuren of Jonathans, (1 theel. salieblaadjes), 300-750 g boter, suiker | 
| Bereiding: | 
| De kalkoen wassen en 
			zouten. De kastanjes in kruisen, 10 min. koken in ruim water, 
			afgieten en pellen of de appelen schillen, in vieren snijden en van 
			de klokhuizen ontdoen. De lichaamsholte van de kalkoen vullen met de 
			kastanjes of de appelen en desgewenst de klein gesneden 
			salieblaadjes, daarna dichtbinden. De kalkoen in de boter onder 
			regelmatig bedruipen goudbruin en gaar braden in een warme oven bij 
			150ºC - 175ºC, zo nodig tijdens de braadtijd de kalkoen bedekken met 
			aluminiumfolie of vuurvast kommetje water onder in de oven plaatsen 
			tegen het uitdrogen. 
 | 
	 
   
	 
 
	 
  
	 
  
	
	   
	
Fijne feestdagen en eet lekker !

    