Aubergine schillen en
vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Met een mes een kruisje in de
tomaat maken en deze even onderdompelen in kokend water. Vervolgens
koud spoelen, het vel verwijderen en het vruchtvlees in stukjes
snijden. Ui schillen, snipperen en in de boter fruiten. Aubergine,
tomaat en citroensap toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en op
smaak brengen met basilicum, zout en peper. Alles zachtjes laten
stoven tot een smeuïge massa. Laten afkoelen. Met een scherp mesje
de karbonaden aan de zijkant insnijden tot een envelopje (opening
niet te groot). De auberginepuree erin scheppen en met een
cocktailprikkertje het envelopje sluiten. Het vlees afgedekt in de
koelkast bewaren. De gevulde karbonaden voor het barbecueën
bestrijken met olie. Dan roosteren, gedurende ca. 5 minuten aan elke
kant. Voor het serveren desgewenst met zout en peper bestrooien.
Lekker met frietjes en een frisse salade.
Ook geroosterde partjes tomaat smaken er goed bij. Bestrooi die van
tevoren met iets peper en een kruid als basilicum of oregano. 
|