| Snijd het vlees in 
			blokjes. Pel de ui en knoflook, schil de gember en hak alles grof.
 Trek de droge laagjes van de sereh en gebruik alleen het dikke 
			gedeelte; hak het grof.
 Stamp de uien, knoflook, gember en sereh tot pasta in een vijzel, of 
			draai ze in een keukenmachine tot puree.
 Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten 
			even aan; leg het op een bord. Bak dan al roerende de kruidenpasta 5 
			minuten. Voeg de ketoembar. djinten, koenjit en trasi toe en bak ze 
			even mee.
 Giet de santen erbij, voeg de citrusblaadjes toe en breng aan de 
			kook; laat 5-6 minuten zachtjes doorkoken.
 Snijd intussen de chili's open, schraap het zaad eruit en voeg de 
			pepers aan de saus toe. Hak of maal de kemiri's fijn en roer ze door 
			de saus; breng op smaak met zout.
 Doe het vlees erin en laat afgedekt 1,5 uur op laag vuur stoven tot 
			het heel zacht is.
 Voeg indien nodig extra santen of water toe tijdens het koken.
 Schrap de aardappeltjes en laat ze ook mee pruttelen, tot ze gaar 
			zijn en de saus dik is. Bestrooi naar wens met fijngehakte 
			sliertsjalotjes.
 
 |