| Gekookte (surinaamse 
			"kleverige") rijst ( geen droge korrel gedoe.) blikje tonijn, 
			komkommer, ei, peen, etc. naar eigen inzicht, zeewier bladHulpmiddelen:
 Een "rolbaar" dunne rieten matje, maar je kunt het ook met een 
			theedoek doen.
 Zeewier blad kun je kopen in elke Chinese supermarkt in de grote 
			steden, of als je het echte koreaanse zeewier wilt, volgens 
			japanners de beste ter wereld, kun je het speciaal gaan kopen in Het 
			Korean Agricultural Trade Center KATIC in Rotterdam.
 | 
		
			| Kook de rijst en snij de 
			groenten in lange dunne strengen van ongeveer een halve centimeter 
			dikte (0.5) bak de eieren en snij ook dat in dunne strengen.Leg een zeewierblad op een theedoek of een rieten rolmat op een 
			vlakke ondergrond, en bedek het met een dunne laag kleverige rijst. 
			Zorg ervoor dat aan de bovenkant een rand van 1 cm vrij blijft. Leg 
			de groente strengen en tonijn in het midden, horizontaal over de 
			gehele lengte van het vierkante blad. Gebruik nu de theedoek en rol 
			het zeewierblad stevig op. Gebruik rijst om de rol vast te "plakken" 
			en te sluiten. Snij de rol in schijven van ongeveer 1 cm. dikte, 
			serveer met sojasaus.
 Serveertips:
 Meerdere andere ingrediënten bieden een oneindige variatie, kip, 
			vlees, groenten, kaas etc.
 
 |