| Meng de bloem met het 
			zout en maak een bergje op uw werkblad. Maak een kuiltje in de bloem 
			en breek daar de eieren in. Voeg de olie en 1 eetlepel lauw water 
			toe. Kneed het deeg met de hand, eerst alleen met de vingers en 
			naarmate het deeg steviger wordt met de gehele hand totdat het deeg 
			elastisch is. Maak van het deeg een bal, leg de bal in een kom en 
			dek af met een in vieren gevouwen doek. Laat 1 uur rusten op het 
			aanrecht. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad 
			uit. Strooi wat bloem op de bovenkant van het uitgerolde deeg en rol 
			de lap deeg vervolgens voorzichtig met beide handen op zonder het 
			teveel aan te drukken. Snijd deze rol in reepjes van ongeveer 5 mm. 
			Rol de reepjes uit. U heeft nu tagliatelle gemaakt - en laat ze 
			drogen op een doek of hangend over een met bloem bestoven bezemsteel 
			die u op de rugleuningen van twee stoelen laat rusten in afwachting 
			van het koken.
 Met dit deeg kunt u ook cannelloni, ravioli of nog andere vormen van 
			pasta maken, geheel volgens uw eigen fantasie.
 Om lasagne te maken snijdt u rechthoekige lappen uit het deeg in het 
			formaat van uw ovenschaal.
 Gekleurde pasta maakt u op dezelfde manier, maar u dient er 
			gesneden, gekookte groente aan toe te voegen (spinazie voor groene 
			pasta, tomaten voor rode pasta).
 Er bestaat ook een recept voor verse pasta met kaas: reken 250 g 
			geraspte parmezaanse kaas en 250 g bloem voor 5 eieren en ga 
			vervolgens te werk zoals hierboven beschreven is.
 
 |