| Maak de boontjes, de 
			wortels, de bloemkool en de courgette schoon en wasdeze groenten. Halveer de boontjes, snijd de wortels in schijfjes,
 verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette en 
			halve
 maantjes. Leg de boontjes in een ruime schaal, voeg er een geutje 
			water
 aan toe en dek de schaal af. Kook de boontjes gedurende 6 minuten op 
			de
 hoogste stand.
 Schil de gember en rasp hem.
 Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
 Haal de boontjes uit de oven en giet ze af.
 Doe de olie, samen met 1 eetlepel boter, in de schaal en voeg er het
 koriander, het kardemom, het kerrie, het kurkuma en het chilipoeder
 aan toe. Strooi er de geraspte gember over en dek de schaal af. 
			Plaats
 deze ca 30 seconden in de oven op de hoogste stand. Voeg er 
			vervolgens
 de aardappelstukjes, de boontjes en de wortelschijfjes aan toe. Dek 
			de
 schaal af en laat ca 10 minuten koken op de hoogste stand.
 Roer tussendoor even. Voeg er vervolgens de bloemkoolroosjes bij en
 laat nogmaals 10 minuten koken op de hoogste stand. Roer er 
			tenslotte de
 courgette-maantjes onder en laat nog ca 6 minuten koken op de 
			hoogste
 stand. Breng de groentebereiding eventueel verder op smaak met wat 
			zout
 en versier ze met enkele korianderblaadjes op peterselieplukjes.
 
 |