| Snijd het rundvlees in 
			dobbelsteentjes en bak het in de boter of reuzel bruin.Doe het vlees daarna over in een grote braadpan en bak in de 
			achtergebleven boter even de in ringen gesneden uien en paprika's.
 Voeg dan de ui en paprika aan het vlees toe en zet de braadpan op 
			een laag pitje.
 Roer de paprikapoeder, bloem, peper en zout, tijm en uitgeperste 
			knoflook goed door het vlees.
 Doe daarna geleidelijk de koude bouillon en de tomatenpuree erbij.
 Roer de goulash regelmatig en laat de pan tenminste twee uur 
			pruttelen op een laag vuurtje.
 Voeg dan de geschilde en in vieren gedeelde aardappelen erbij.
 Laat deze ook gaar worden en breng dan de goulash op smaak met een 
			paar druppels worcestershiresaus.
 Goulash is de Hongaarse nationale schotel en is in feite een soep. 
			Wat wij in Nederland en België goulash (vleesstoofpot) noemen, is in 
			Hongarije pörkölt. Er zijn verschillende varianten van goulash, 
			bijv. met rundvlees, maar ook met schapen- of varkensvlees en zelfs 
			met vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.
 Goulash wordt normaal bereid in een grote ketel die men boven een 
			houtvuur hangt. De bereiding duurt een aantal uren, waarbij men 
			voortdurend in de soep roert en kokende vleesbouillon of water 
			toevoegt.
 
 |