
| 
			 | 

	
| Recept 39, Gehakttaart (pirogge) uit Rusland. 
 
 
 | 
| Ingrediλnten voor 4 personen: | 
| 2 uien  3/4 kopje olie  1 kopje rijst  ca. 2 kopjes water  3 eieren  30 g gist  500 g bloem  1 afgestreken theelepel suiker  1 afgestreken theelepel zout  200 g rundergehakt  1 kopje eekhoorntjesbrood (uit blik)  2 eetlepels in repen gesneden paprika uit een pot  1/2 theelepel peper  1 eetlepel gehakte dille  1 eetlepel gehakte peterselie  50 g boter | 
| Bereiding: | 
| Schil en hak de 
			uien. Verwarm 2 eetlepels olie; doe de rijst en de ui erin en bak 
			deze even. Giet dan het water erbij en laat de rijst net zolang 
			koken tot hij heel zacht is geworden en het vocht bijna verdampt is. 
			Laat de rijst afkoelen. Leg 2 eieren in kokend water en kook ze 10 
			minuten. Los de gist op in lauw water. Zeef de bloem in een mengkom 
			en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist daarin en strooi er 
			wat bloem over. Leg een doek over de kom en laat het voordeeg 15 
			minuten rijzen op een warme plaats. 
			 | 
	
	