
| 
			 | 

	
| Recept 24, De echte 'American' hamburger. 
 
 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| Een hamburger met 
			tomatenketchup is wel de populairste Amerikaanse snack. Zij worden 
			opgebouwd uit schijven rundergehakt, plakjes bacon en uiringen.  | 
| Bereiding: | 
| Uien schillen en er één 
			fijn snipperen. Boter verhitten, gesnipperd uitje glazig bakken en 
			laten afkoelen. Gehakt in een kom doen en uitjes, een eetlepel 
			tomatenketchup, paneermeel en ei toevoegen. Op smaak brengen met 
			zout en (cayenne)peper en tot een smeuïge massa mengen. Er 8 platte 
			schijven van vormen. Aan elke pen twee plakjes bacon rijgen. De 
			tweede ui in ringen snijden en alles tot het barbecue-festijn in de 
			koelkast bewaren. De schijven vlees met olie bestrijken en ze 
			gedurende ca. 8 minuten roosteren tot ze aan beide zijden bruin en 
			knapperig zijn. Tussendoor bestrijken met ketchup. Na zo'n 4 minuten 
			de pennen met bacon en de uiringen (op aluminiumfolie) ook op het 
			rooster leggen. De hamburgers plus bacon en ui tussen de 
			doorgesneden sesambolletjes leggen en desgewenst garneren met 
			ketchup. De sesambolletjes kunnen op de barbecue knapperig warm 
			worden gemaakt. Leg ze vlak voor het serveren met de platte, 
			opengesneden kant op het rooster. Serveer bij deze hamburger 
			desgewenst tomaten die iets ingekerfd zijn aan de bovenkant en met 
			rozemarijn en peper zijn bestrooid. 
 | 
	
	