| 3 eetlepels olie350 g kipfilet in stukjes
 2 fijngesneden uien
 2 fijngesneden teentjes knoflook
 150 g chorizo in stukjes
 300 g sperziebonen in stukjes van 3 cm
 3 lente-uitjes in ringen
 100 g hamblokjes
 300 g langkorrelrijst
 1 blikje rode kidneybonen (inhoud 400 g), uitgelekt
 zout, cayennepeper
 | 
		
			| Verhit de olie 
			in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
 Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en 
			breng het aan de kook.
 Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo 
			nodig tussentijds water toe.
 Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe 
			en
 warm ze mee.
 Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.
 
 |