| Turkse rijst 
			wassen tot het water helder is (Kopje per persoon).Boter zachtjes laten smelten op laagste vuur (niet bruin laten 
			worden).
 Kippenbouillonblokje toevoegen en laten smelten.
 Knoflook uit de knijper toevoegen.
 In kleine stukjes gesneden en ontvelde tomaten erbij (blijven roeren 
			tot het geheel een papje is).
 Rijst erbij doen.
 Geheel goed doorroeren.
 Zoveel water erbij tot een vingerkootje (wijsvinger) diepte.
 Langzaam, op laagste vuur aan de kook brengen (blijven roeren).
 Twee minuten voluit laten koken op hoog vuur met deksel (nog eenmaal 
			omscheppen).
 Vuur laag tot water is verdampt (af en toe omscheppen tegen 
			aanbakken).
 Rijst nog 10 minuten laten staan.
 Serveertips:
 Salade, stokbrood en Griekse tzatzike.
 Bereiding van de Tzatzike:
 1 liter dikke yoghurt met 2 teentjes knoflook, theelepel olijfolie, 
			komkommer en peper en zout.
 Ook erg lekker met Turkse gehaktballen, zie
			
			Recept.
 
 |