
| 
			 | 

	
| Recept 184, Turkse gehaktballetjes. 
 
 
 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 2 beschuiten – 1½ dl bouillon – 3 tenen knoflook – 1 ei – peper & zout – 1 theel. paprikapoeder – 1 theel. tijm – 500 g rundergehakt – 2 uien – 3 eetl. olijfolie – 50 g pijnboompitten – 2 eetl. tomatenpuree – 1 mespuntje kardemom of 1 eetl. gemberpoeder | 
| Bereiding: | 
| Snipper en pel de ui. 
			Verkruimel de beschuiten in ¼ dl bouillon. Meng dit samen met de 3 
			geperste tenen knoflook, het ei, peper & zout, paprikapoeder en de 
			tijm samen door het gehakt. Vorm er in totaal 8 ballen van. (Tip, 
			eerst het gehakt in 2 delen, dan die stukken weer in 2, enz.) 
 | 
	
	