| Deze "pijpmacaroni" 
			gevuld met een kruidige gehaktvulling is een populair Toscaans 
			gerecht.500 g rundergehakt
 350 g bloem
 8 middelgrote eieren
 2,5 ml (halve theelepel) olijfolie
 2,5 ml zout
 200 g kippenlever
 200 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
 versgemalen zwarte peper
 125 ml witte wijn
 115 g boter
 verse takjes kruiden, voor garnering
 | 
		
			| Doe het gehakt in een pan 
			en giet er water op. Deksel erop, aan de kook brengen en ongeveer 
			11/2 uur zachtjes laten koken. Water afgieten en apart zetten.Maak intussen de cannelloni. Zeef de bloem op een schoon 
			werkoppervlak. Maak een kuil in het midden van de bloem en doe hier 
			4 eieren, olie en zout in.
 Kneed de ingrediënten met twee handen tot een soepele deeg. Bedekken 
			met een vochtige theedoek en 30 minuten laten rusten.
 Verdeel de deeg in kleinere porties en rol elk stukje uit tot een 
			dunne rechthoekige plak. Ongeveer 10 minuten laten drogen.
 Kook de cannelloni-plakjes in ongeveer 11 minuten al dente in een 
			grote pan met licht gezouten, kokend water. Water afgieten en opzij 
			zetten.
 Doe het gehakt samen met de kippenlevers, de resterende 4 eieren, 
			150 g Parmezaanse kaas, zwarte peper en wijn in een blender of 
			keukenmachine. Mixen tot een egaal geheel.
 Verdeel de fijne vleesmix met een lepel over de gekookte 
			pastaplakken en rol de cannelloni's vervolgens op.
 Leg de cannelloni's op een licht ingevet bakblik of ovenvaste schaal 
			en bestrijk ze met boter. Strooi er de overgebleven Parmezaanse kaas 
			overheen.
 Ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin bakken op 
			180ºC. (stand 4 (gasoven). Garneren met verse kruidentakjes.
 Serveertip:
 Serveren met gekookte verse groenten, zoals broccoli en worteltjes.
 Variaties:
 Vervang rundergehakt door lamsgehakt.
 Vervang witte wijn door rode wijn of bouillon.
 
 |