| 500 g prei500 g vleestomaten
 3 paprika's (rood, groen, geel)
 3 eetlepels olijfolie
 500 g rijst
 1/2 theelepel scherpe paprikapoeder
 zout, witte peper
 het sap van 1/2 citroen
 | 
		
			| Maak de prei 
			schoon, was hem goed en snijd hem in 5 cm lange stukken.Breng water met zout aan de kook, blancheer de prei daarin 5 minuten 
			en laat daarna uitlekken in een zeef.
 Pel de tomaten en snijd ze in schijven.
 Maak de paprika's schoon en snijd ze in fijne reepjes.
 Maak in een pan de olie heet en bak de stukken prei licht aan (ze 
			mogen niet bruin worden).
 Strooi de rijst erbij.
 Leg de tomaten en de paprika's in lagen in de pan en bestrooi ze met 
			paprikapoeder en flink wat zout en peper.
 Laat alles 20 minuten zachtjes smoren.
 Maak het gerecht op smaak met citroensap.
 Deze schotel kunt u warm of koud eten; lekker bij gegrild vlees of 
			gegrilde vis.
 
 |