
| 
			 | 

	
| Recept 168, Suvlaki (Griekse vleesspiesjes). 
 
 
 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 500 g varkensfilet (stuk) - 2 eetlepels (olijf)olie - 1 teentje knoflook - 1 theelepel majoraan - 1 eetlepel citroensap - zout, witte peper | 
| Bereiding: | 
| Vlees in dunne plakken 
			van ca. 1/2 cm snijden, vervolgens de plakken in tweeën snijden. Het 
			vlees aan 4 lange (of 8 korte) metalen pennen rijgen. Het vlees met 
			een mengsel van uitgeperste knoflook, majoraan, olie en citroensap 
			bestrijken. De rest van het mengsel erbij gieten. Dan een paar uur 
			afgedekt in de koelkast laten staan. Voor het roosteren het vlees 
			nogmaals met olie bestrijken en ca. 10 minuten op de barbecue laten 
			liggen. Na het roosteren bestrooien met iets zout en peper. 
 | 
	
	