| Bloem, suiker en baksoda 
			in een grote kom zeven. Al roerend langzaam ei en melk toevoegen tot 
			een glad beslag ontstaat. Een koekenpan op een middelhoog vuur verwarmen en licht met boter 
			invetten. 2 eetlepels (30 ml) beslag in de pan scheppen. Bakken tot 
			aan het oppervlak bubbels ontstaan, keren en de andere kant 
			lichtbruin bakken (1-2 minuten per kant). Voor elke pannenkoek de 
			pan invetten. - *Baksoda is chemisch geen zuur maar een base en zal 
			een ietwat bittere smaak opleveren, tenzij het gecombineerd wordt 
			met een zuur, zoals in karnemelk, azijn, citroensap, zure room, 
			yoghurt, chocolade, cacao, honing, rietsuiker, vruchten. Bakpoeder 
			bevat baksoda en een zuur, plus een zetmeel om vocht te ontrekken, 
			zodat de boel niet meteen begint te werken in de verpakking en die 
			combinatie heeft - qua smaak - een neutraliserend effect. Recepten 
			met bakpoeder hebben vaak ook andere neutraal smakende ingrediënten, 
			zoals melk. Baksoda wordt vaak aan een recept met bakpoeder 
			toegevoegd om de zuren te neutraliseren en wat zachtheid te 
			produceren.
 
			 |