
| 
			 | 

	
| Recept 148, Portugeese Bonenschotel. 
 
 
 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 5 ons 
			varkensvlees. Varkensvlees: Het roze tot lichtrode varkensvlees is 
			de meest verkochte vleessoort. De kwaliteit is afhankelijk van het 
			voer waarmee het dier is gemest. Men onderscheidt het speenvarken, 
			vleesvarken, spekvarken en het baconvarken. of schouderkarbonade | 
| Bereiding: | 
| Varkensvlees en 
			Salami in dobbelsteentjes snijden. Snijden: Het in plakken, blokjes, 
			reepjes enzovoorts snijden van rauwe of gare levensmiddelen. Uien en 
			wortelen snijden (grof of fijn, naar eigen inzicht). Het vlees en de 
			uien in ruim olijfolie aanbraden. Tomaten - Salami - bouillonblokje 
			- en laurier toevoegen en op smaak maken met paprikapoeder, 
			cayennepeper of iets gewone peper. Laat het geheel op een laag pitje 
			doorsudderen tot het vlees lekker mals is geworden. Met 
			schouderkarbonade is het vlees lekker mals en stevig, met magere 
			varkenslappen duurt het sudderen gewoon iets langer en is het vlees 
			wat droger. Als het vlees voldoende gaar is de (uitgelekte) bonen 
			erbij doen. Afmaken met vers gehakte peterselie. 
 | 
	
	