
| 
			 | 

	
| Recept 147, Plukfisk uit Denemarken (kabeljauw met mosterdsaus). 
 
 
 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden – zout en peper – 750 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes gesneden – 1 laurierblad – 30 g boter – 30 g bloem – 3 dl melk – 1 eetlepel mosterdpoeder – 4 eetlepels gehakte peterselie | 
| Bereiding: | 
| Kook de 
			aardappelen in een pan met een bodem water met wat zout in ca. 20 
			minuten gaar. Bestrooi de blokjes kabeljauw met wat zout en peper en 
			laat ze 10 minuten staan. Pocheer de vis dan in een pan met kokend 
			water met het laurierblad in 5 minuten tegen het kookpunt gaar. Neem 
			de vis uit de pan en houd de blokjes warm. Smelt de boter in een pan 
			en roer er de bloem door. Voeg er, voortdurend roerend, met 
			scheutjes tegelijk de melk aan toe tot een gebonden saus is 
			ontstaan. Verdun de saus met 1/4 liter pocheervocht van de vis; roer 
			er het mosterdpoeder door en breng hem op smaak met wat zout en 
			peper. Schep de gare blokjes aardappel en vis door de saus en 
			bestrooi het gerecht met peterselie. 
			 | 
	
	