| Het vlees in blokjes 
			snijden van 3 į 4 cm dik. De uien schillen en in halve ringen 
			snijden. De knoflook pellen en fijnsnijden. De reuzel in een ruime 
			pan smelten. Uien en knoflook hierin glazig fruiten. Naar de zijkant 
			van de pan schuiven. De vleesblokjes in de pan doen en aanbraden. 
			Het paprikapoeder erover strooien. Al roerend laten smoren, tot al 
			het poeder met het vet is doordrenkt. Dan de bouillon en twee derde van de wijn toevoegen. De pan met 
			deksel 1½ uur op zacht vuur laten smoren. Intussen de paprika's 
			schoonmaken en doormidden snijden. De tomaten pellen en van pitjes 
			ontdoen. Ze grof snijden. De aardappel schillen, in blokjes snijden 
			en in water met wat zout precies gaar koken. Paprika en tomaat bij 
			het vlees in de pan doen. Nog een half uurtje laten stoven. Met 
			zout, peper en rosenpaprika op smaak brengen. De aardappel afgieten 
			en door de gulyas roeren. De rest van de rode wijn erbij gieten. De 
			pan van het vuur halen en er de zure room door roeren. Serveren in 
			diepe borden. Echt stevig boerenbrood erbij geven.
 De Hongaren eten csipetke door hun gulyas. Kneed een deegje van 200 
			gram bloem met een ei en wat zout. Maak hier kleine vlokjes van en 
			laat die een minuut met de gulyas meekoken.
 *Rozenpaprika wordt gemaakt van hele 
			peperoni's en is tamelijk scherp van smaak. Deze paprika smaakt 
			lekker in stoofvlees en Hongaarse gerechten.
 
			 |