| Was de 
			aubergines, snijd ze in dunne plakken en leg die op een schaal.Strooi zout over de aubergines en laat ze 1 uur zo staan.
 Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn.
 Verhit 1 eetlepel olie in de braadpan en fruit de ui en de knoflook 
			erin.
 Bak dan ook het gehakt even mee.
 Was de tomaten, snijd ze in stukjes en doe die bij het gehakt.
 Strooi er peper en zout over en voeg de tomatenpuree toe.
 Laat het vleesmengsel 5 minuten pruttelen met het deksel schuin op 
			de pan.
 Schep de peterselie erdoor.
 Smelt voor de saus de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor 
			tot een glad mengsel (roux) ontstaat.
 Schenk eerst 1 dl melk bij de roux en roer tot het een dikke saus is 
			geworden waarin geen klontjes mogen zitten.
 Laat de saus even koken en verdun hem dan onder steeds roeren met de 
			rest van de melk.
 Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en laat hem even 
			zachtjes koken.
 Neem dan de pan van het fornuis.
 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal dun in met boter 
			of olie.
 Spoel onder de koude kraan het zout van de aubergines en dep de 
			plakjes met keukenpapier droog.
 Verhit een paar eetlepels olie in de koekenpan en bak de 
			aubergineschijfjes vlug aan beide kanten bruin.
 Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
 
 |