| 4 aubergines750 g gehakt
 3 grote grofgehakte uien
 6 middelgrote tomaten of 1 groot blik
 90 g boter
 handvol peterselie
 3 geklopte eieren
 90 g geraspte kaas
 1 dl rode wijn
 4 dl béchamelsaus (30 g boter, 40 g meel, 4 dl melk, peper, 
			nootmuskaat)
 olie
 240 g broodkruim
 | 
		
			| Pel de 
			aubergines en snijd ze in dikke schijven; besprenkel ze met zout en 
			leg ze tussen 2 gewichten.Verhit 60 g boter en bruin het gehakt, voeg dan de uien toe en bruin 
			ook deze.
 Voeg de tomaten, wijn, peterselie en peper toe en laat droog koken.
 Laat afkoelen en voeg de eieren, kaas en de helft van het broodkruim 
			toe.
 Dep de aubergines droog en bruin ze in de olie.
 Besprenkel de bodem van een beboterde ovenschotel met de rest van 
			het broodkruim, bedek met een laag gebakken aubergine, bedek die 
			laag met een laag vleesmengsel, weer aubergine enz.
 Eindig met aubergine.
 Bedek met de béchamelsaus en bak de moussaka 1 uur in de oven op 
			180ºC.
 
 |